woensdag 27 augustus 2014

Mango-Geitenkaassalade

Een aantal dagen geleden kon je in de fotocollage van de nom nom nom tag al een foto zien van een heerlijke mango-geitenkaas salade! Deze salade heb ik samen met een vegetarische vriendin gemaakt. We waren dan ook op zoek naar een vegetarisch gerecht voor het avondeten en kwamen op dit recept van de Makkelijke Maaltijd op www.24kitchen.nl. Het is een vegetarisch gerecht met de ingrediënten die ik laatste tijd wel iedere dag zou willen eten! Aan de slag ermee dus. In het eerste opzicht was het een prima recept, maar we hebben rucola gebruikt, die we over hadden van de lunch, in plaats van radijs, omdat we geen radijs aan konden komen in de winkel en bij de groenteboer. Ook de dressing mistte iets, dus daar hebben we witte wijnazijn aan toegevoegd en omdat we geen verse tijm hadden, hebben we gedroogde tijm gebruikt. Een prima alternatief als je alleen maar kruiden uit een potje hebt thuis. Uiteindelijk werd het een recept dat bij ons heel erg goed in de smaak viel! Vooral als je je dan bedenkt dat we 's avonds in de tuin konden zitten om de salade op te eten en als uitzicht een ondergaand zonnetje hadden! De perfecte salade, voor de perfecte avond, simpel, snel, wat wil je nog meer? 



Mango-Geitenkaas salade


























Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 Gram penne
  • 100 Gram pijnboompitten
  • 1 Rode peper
  • 1 Eetlepel honing
  • Olijfolie (extra vierge)
  • 1 Eetlepel grove mosterd
  • 1 Eetlepel witte wijnazijn
  • 1 Bos bosui
  • 1 krop eikenbladsla (of je kiest voor gemengde sla)
  • 2/3 Handjes rucola
  • 250 Gram cherrytomaten
  • 1 Mango
  • 200 Gram zachte geitenkaas
  • 1 Eetlepel gedroogde tijm

Bereiding:

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet deze af. Spoel daarna af onder de koude kraan. 
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur.
Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snijd hem in halve ringetjes, meng met de honing, mosterd, witte wijnazijn, tijm, en breng op smaak met zout en olijfolie.
Snijd de bosui in ringetjes en de krop sla in kleine stukken. 
Halveer de tomaatjes en snijd de mango in reepjes.
Verbrokkel de geitenkaas over de salade en meng alles goed door elkaar. 

Ben jij laatste tijd ook zo gek op mango en geitenkaas, of een van de twee? Laat me weten in een reactie wat jij er mee maakt, misschien ga ik jouw recept dan uitproberen en komt het recept binnenkort op de blog!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind mango erg lekker, maar geitenkaas vind ik nóg lekkerder! In de vakantie heb ik met twee vriendinnen risotto met prei en geitenkaas gemaakt, heerlijk smeuïg! Het recept kwam van Lekker en Simpel, deze is echt een aanrader om een keer uit te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen Linda! Dit recept ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen