donderdag 21 augustus 2014

Gemarineerde paprika's met rozemarijn en knoflook

Jullie zullen het ongetwijfeld gemerkt hebben, de Nederlandse Tuinbouw wordt zwaar getroffen door de boycot van Rusland op producten uit de EU. Stichting Samen Sterk wil graag dat Nederlanders meer groenten en fruit uit eigen land consumeren. Dit zijn onder andere paprika's, tomaten en aardbeien. Omdat ik het heel belangrijk vind dat onze telers geholpen worden, heb ik een nieuw receptje voor jullie: Hollandse paprika's gemarineerd in rozemarijn en knoflook! Hopelijk gaan jullie het thuis ook maken en helpen jullie bewust of onbewust de Nederlandse telers!Gemarineerde paprika's met rozemarijn en knoflook
Bijgerecht voor 3 personen


Ingrediënten:


  • 3 (Hollandse) paprika's  
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn (1 takje verse rozemarijn kan ook)
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • versgemalen (zee)zout en -peper
  • Aluminiumfolie


Bereiding:


Verwarm de oven voor op 220° graden. Was en droog de paprika's en leg ze in een ovenschaal. 


Bestrijk de paprika's met een beetje olijfolie en zet ze zo hoog mogelijk in de oven. Draai de paprika's om als de bovenkant donkerbruin gekleurd is. Ondertussen kun je de marinade maken met de overige ingrediënten, zodat de smaken alvast goed in elkaar kunnen trekken.

Wanneer ze helemaal donker gekleurd zijn haal je ze uit de oven en laat je ze afgedekt afkoelen, zodat het bruine vel makkelijk loslaat. 

Als de paprika's afgekoeld zijn, pel je het velletje eraf en haal je de zaadlijst er uit. Snijd het vruchtvlees in repen en schep ze om in de marinade. Laat ze afgedekt in een schaal in de koelkast enkele uren marineren. Lekker om te serveren met gegrild vlees of vis!

In een afgedekte en brandschone pot zijn de paprika's wel een week houdbaar!Gaan jullie de telers ook een extra handje helpen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten