zaterdag 23 augustus 2014

Simpele eiersalade à la mama



















Vandaag een klein receptje maar wat is deze zelfgemaakte eiersalade toch lekker! Op een toastje bij de borrel, op een boterham tijdens de lunch of op een cracker, smaken doet het zeker! Vooral wanneer je verse eieren van eigen kippen gebruikt. Mijn moeder maakt al jaren eiersalade, maar dan wel echt op gevoel qua ingrediënten. Daarom werd het hoog tijd dat ik het recept van haar ging uitwerken, zodat iedereen het gemakkelijk kan maken! Je kunt altijd nog een gewone ui door de salade doen of juist een beetje sambal toevoegen voor wat meer pit!

Eiersalade à la mama
















Ingrediënten: 

  • 6 Eieren
  • 4 Eetlepels mayonaise
  • 1,5 Eetlepel curry
  • 1 Afgestreken theelepel kerriepoeder
  • 10 Druppels Worcestershire sauce
  • Eventueel 2 bosuitjes

Bereiding:

Kook 6 eieren ongeveer 10 minuten zodat ze mooi hardgekookt zijn. 



Pel ze daarna en leg ze in een grote schaal. 




Prak de eieren met een vork. 




Snijd eventueel bosuien in kleine ringetjes en voeg toe. Voeg de rest van de ingrediënten toe en zo simpel is het! 





1 opmerking: