Stroopwafel-kaneel cakejes met schuim en zoete appelschijfjes
Om Mijn blog te vieren wil ik graag een recept met jullie delen! Met dit recept deed ik een tijdje geleden mee met Heel Oss en Bernheze bakt. Deze wedstrijd werd georganiseerd vanuit bakkerij Lamers en je kon in twee categorieën meedoen: brood en banket. Ik heb er zelf voor gekozen om met banket mee te doen, omdat ik cake, taarten enzovoorts het leukste vind om te bakken. Uiteindelijk heb ik zelf een recept voor mijn cakejes samengesteld en een paar elementen gecombineerd: Cake, schuim en zoete appel. Deze cakejes zijn er uit voort gekomen!Ingrediënten voor 6 stuks:
Stroopwafel-kaneel cupcakes:
- 100 gram margarine- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 4 Stroopwafels
- 75 gram suiker
- 25 gram bruine suiker
- 2 eieren
- 2 appels zonder schil
Eiwitschuim:
- 1 eiwit- 30 gram suiker
Zoete appelschijfjes:
- 1 Elstar appel- ½ eetlepel suiker
- Kaneel
- Water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°Ϲ. Meng de zachte boter met de suiker. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Snijd de stroopwafels en appels in kleine stukjes. Meng dit als laatste met de kruiden door het beslag. Vet een cupcakevorm in en schep het beslag in de vorm. Bak de cupcakes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.Klop het eiwit luchtig met de suiker. Schil de appel en snijd hem in hele dunne plakjes. Bak de appel rustig in ongeveer 5-10 minuten met suiker en kaneel. Voeg af en toe een scheutje water toe.
Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen. Spuit het eiwitschuim in een ring op de cakejes en kleur het licht met een gasbrandertje. Leg daarna de plakjes dakpansgewijs tussen het schuim.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten