Turks brood met currygehakt en yoghurtsaus
Recept voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 1 komkommer
- zout&peper
- 3 teentjes knoflook
- 300 ml magere yoghurt
- een volle theelepel komijnpoeder
- 1 kuipje rode currypasta (Conimex)
- 1 Turks brood
- 200 Ć 300 gram gehakt (voor een klein Turks brood)
Bereiding:
Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer en doe het in een vergiet met royaal zout. laat dit zo 30 minuten uitlekken. Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
Dep de rasp droog met keukenpapier.
Pers 1 teentje knoflook uit boven 250 ml yoghurt en schep de komkommerrasp erdoor. Breng op smaak met peper en komijnpoeder.
Bak het gehakt rul. Knijp de andere 2 teentjes knoflook erboven uit en bak dit mee. Roer de currypasta erdoor met 50 ml yoghurt en 2 eetlepels water. Halveer het brood overdwars en bevochtig de bovenkant met wat water. Vul het brood met het gehaktmengsel.
Rooster het brood in de oven in 8 minuten goudbruin.
Na 8 minuten serveer je het met de frisse yoghurtsaus en eventueel schijfjes komkommer. Een frisse salade erbij is ook heel erg lekker!
Tip! Leg iets onder het brood als het in de oven ligt. Dit i.v.m. het lekken van de saus door het brood heen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten