woensdag 17 september 2014

Turks brood met currygehakt en yoghurtsaus


Soms zijn recepten van anderen zoo de moeite waard! Dit is er zo eentje. Het recept is afkomstig van vrienden van ons en ik maak het graag in onze eigen keuken. Lekker gekruid door de rode curry en toch heel fris met de yoghurtsaus en komkommer. Het is ook ideaal om een stukje te bewaren voor de lunch van de volgende dag. Zelf nam ik de dag erna een stuk mee naar school in aluminiumfolie en het smaakte nog super! Wat ik ook deed was een beetje saus tussen het brood zodat ik daar de dag erna ook nog wat van had. Ik zou zeggen maak het snel want het is lekker en o zo makkelijk te maken!

Turks brood met currygehakt en yoghurtsaus

Recept voor 4 personen
















Ingrediƫnten:


  • 1 komkommer
  • zout&peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 ml magere yoghurt
  • een volle theelepel komijnpoeder
  • 1 kuipje rode currypasta (Conimex)
  • 1 Turks brood
  • 200 Ć  300 gram gehakt (voor een klein Turks brood)

Bereiding:


Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer en doe het in een vergiet met royaal zout. laat dit zo 30 minuten uitlekken. Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
















Dep de rasp droog met keukenpapier.
















Pers 1 teentje knoflook uit boven 250 ml yoghurt en schep de komkommerrasp erdoor. Breng op smaak met peper en komijnpoeder.
















Bak het gehakt rul. Knijp de andere 2 teentjes knoflook erboven uit en bak dit mee. Roer de currypasta erdoor met 50 ml yoghurt en 2 eetlepels water. Halveer het brood overdwars en bevochtig de bovenkant met wat water. Vul het brood met het gehaktmengsel. 
















Rooster het brood in de oven in 8 minuten goudbruin.
















Na 8 minuten serveer je het met de frisse yoghurtsaus en eventueel schijfjes komkommer. Een frisse salade erbij is ook heel erg lekker!




















Tip!  Leg iets onder het brood als het in de oven ligt. Dit i.v.m. het lekken van de saus door het brood heen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten