maandag 10 augustus 2015

Onze daagjes in Praag!

Zoals je waarschijnlijk al verwacht is het een ongeschreven regel om de dag na een pub crawl een beetje uit te slapen, zoals wij dus ook deden. We ontbeten lekker uitgebreid met yoghurt en fruit (wat later eigenlijk ons standaard ontbijt werd deze vakantie) en waren eigenlijk van plan om nog wat dingetjes te bekijken voor de bunkertour die we gepland hadden, maar aangezien we lekker rustig aan deden is dat er niet helemaal van gekomen.


Om de dag toch niet helemaal te verspillen hebben we 's middags dus nog wel een communistische bunkertour gedaan. We begonnen met de tour boven de grond, we kregen bij verschillende gebouwen wat achtergrondinformatie over het communisme in Praag en ook bijzondere verhalen over de familie van onze gids, die het communisme in Praag zelf hebben meegemaakt. Het was tijd om daarna met de tram richting een van de vele bunkers te gaan. We liepen van een smal trappetje af, 16 meter de diepte in, het werd steeds kouder en uiteindelijk stonden we in de bunker, die bescherming moest bieden aan 5000 mensen in de tijd van de Koude Oorlog. We kregen een rondleiding door de bunker, waar eigenlijk een soort van museum van was gemaakt. We zagen veel gasmaskers, voorzieningen en ruimtes die allemaal gebouwd zijn om veel inwoners te beschermen tegen nucleaire aanvallen. Het was een bijzondere gewaarwording en niet altijd een prettige, maar ik ben wel blij dat we deze tour gedaan hebben! We aten daarna nog een crêpe met ijs dicht bij ons hostel in de buurt en door onze trek genoten we er nog meer van dan normaal!

Omdat we niet zoveel zin hadden om te koken, besloten we die avond uiteten te gaan bij het restaurant 'AsianFeelGoodFood'. Zelf ging ik voor een Aziatische salade met mango en gamba's, terwijl de rest voor een hartverwarmende curry koos. Ook dronken we homemade lemonade, waarbij ik voor de meloensmaak koos. Later op de avond zijn we naar het grote plein bij de klokkentoren gegaan, er was veel muziek dus we besloten lekker op het plein te gaan zitten en daar de rest van de avond door te brengen. Die avond merkte ik dat Praag op zijn gezelligst is in de avond, gezellig druk, maar niet té!


Doordat we niet al te laat gingen slapen de vorige avond, konden we vandaag weer een beetje optijd de stad in. Het eerste wat op ons lijstje stond voor die dag, was het beklimmen van de klokkentoren. Wat een mooi uitzicht gaf dat zeg! Ondertussen kregen we trek en we hadden besloten om in een typisch Tsjechisch restaurantje te lunchen, wat we helaas ook merkten aan het gebrek aan Engelse taal bij het personeel.. Het was lastig kiezen, maar uiteindelijk ging ik voor eend met een soort van aardappelballetjes en cranberrycompote, een goede keuze bleek achteraf!Anne en Welmoed gingen voor gebakken kaas met frietjes en Britt nam kip met aardappelsalade. Onze buiken ontploften na de lunch dus we vonden het wel weer verstandig om te gaan lopen, zodat ons eten zou zakken. We wilden nog even naar een interessant gebouw waar we al een aantal keer langsgekomen waren om een foto te maken en daarna besloten we lekker te gaan winkelen. We slaagden alle 4 uiteindelijk met een mooie lippenstift van MAC, na een uur in de winkel geweest te zijn, maar wat waren we er blij mee zeg!
Met uitzicht over Praag!

Kijk eens hoe blij we zijn met onze nieuwe lippenstift!

We spraken daarna af met een vakantievriendin van Britt die weer met haar vriendinnen aan het interrailen was. We deden boodschappen en maakten gebakken gnocchi met een salade on the side. o en watermeloen als toetje niet te vergeten. Daarna gingen we met z'n zevenen naar het plein, om nog even gezellig te kletsen, het was echt een geslaagd avondje, maar helaas gingen Renée en haar vriendinnen al een dag eerder dan ons weer verder!

De laatste echte dag in Praag brak op zondag aan en we wilden al de hele week naar een kasteel vlakbij een meertje waar we konden zwemmen. Dit plan verliep echter een ietsiepietsie beetje anders.. We liepen over de Karelsbrug, maakten wat leuke foto's en besloten dat het eigenlijk wel tijd was voor taart. Zo gezegd zo gedaan, we dronken een heerlijke homemade lemonade onder het genot van taart op een superleuke plek. Ik ging voor de huisgemaakte bosbessentaart, en terwijl we de eerste happen
namen ontstond hier het idee om in iedere stad taart te eten, whoops!


Nog nagenietend van ons taartje liepen we richting het kasteel. Wat uiteindelijk helemaal geen kasteel bleek te zijn, dus.... Een kasteel is blijkbaar in Praag een groot plein met daaromheen wat gebouwtjes en een park in de buurt, niet echt wat wij ons hadden ingebeeld toen we dachten aan een kasteel. Maar goed gelukkig was er een fijn park in de buurt waar we lunchten en lekker in het gras lagen! Nou was dit allemaal helemaal prima hoor, maar mijn probleem is dat ik dus niet te lang stil kan zitten... Dat probleem was ook weer snel opgelost, want in de buurt was een toren, geïnspireerd op de Eiffeltoren, waar je naar boven kon voor een uitzicht over Praag. In mijn eentje  ben ik naar boven gegaan en wat was dat gaaf zeg!

We wilden ook nog een laatste keer uiteten en besloten om naar een veganistisch restaurantje te gaan: LoVeg. Een erg leuk restaurantje met een bijzondere kaart, wat je wel vaker ziet in vega en vegan restaurantjes. We besloten allemaal een linzenburger te nemen op een huisgemaakte foccacia en als toetje gingen we eveneens allemaal voor vegan carrotcake, yummie! De dagen in Praag hebben we later op de avond afgesloten met een heerlijke cocktail in een leuke cocktailbar! Britt ging voor de chococolada
(verrassend lekker!) en Welmoed, Anne en ik gingen voor een passievrucht mojito, ook echt super lekker, fruitig en fris, een topcombi!
Praag heeft me bijzonder verrast, ik vond het een erg gezellige en sfeervolle stad! Er zijn veel toeristen in de stad, maar dat stoorde me op de een of andere manier niet zo erg. Het was jammer dat het personeel in veel restaurants en winkels erg onvriendelijk was, maar gelukkig hebben we ook veel leuke mensen ontmoet! 4 Dagen in Praag was een prima inschatting van de tijd die we achteraf nodig hadden. Zelf had ik nog wel naar Theresien stad gewild, maar dat zat er uiteindelijk niet echt meer in. Zet Praag in ieder geval zeker op je lijstje met steden die je nog wilt bezoeken, want je gaat er echt geen spijt van krijgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten