donderdag 6 augustus 2015

Interrailen: Van plannen tot Praag!


Soms kunnen 3 weken zo lang duren, de 3 weken voordat we zouden vertrekken bijvoorbeeld. Vaak gaan 3 weken ook heel snel, zoals de afgelopen weken het geval was!

Een half jaar geleden kreeg ons plan vastere vormen, een road trip, zou dat een optie zijn? Met 3 van de 4 vriendinnen met een rijbewijs zou het op zich mogelijk moeten zijn, maar waarheen?  Hoelang?  Is rijden in het buitenland wel slim als je pas je rijbewijs op zak hebt? Waar halen we in hemelsnaam een auto vandaan?  Je begrijpt dat ons plan niet helemaal waterdicht was. Wat wel vast stond was dat we naar veel plekken wilden, een beetje rondreizen en steden ontdekken. Het idee ontstond plotseling, en eigenlijk was het precies wat we zochten: we zouden gaan interrailen na onze eindexamens!

Voordat we concrete plannen gingen maken, moesten we eerst bedenken waar we naartoe wilden. We twijfelden tussen een rondreis door Engeland of Europese steden en uiteindelijk gingen we overstag voor het laatste. De steden die we zouden bezoeken was nog even puzzelen,  het moest immers wel een logische route worden! Zo kwamen we uiteindelijk op de steden: Praag, Boedapest, Venetië,  Bologna en München. 

Nu de steden bekend waren konden we op zoek naar slaapplaatsen, in eerste instantie nog op zoek naar hostels, kwamen we later ook op het idee om airbnb appartementen in overweging te nemen. In een aantal steden bleek dit ook nog eens voordeliger te zijn, dus dat kwam goed uit. Voor degenen die airbnb nog niet kennen, op deze site kan je appartementen huren van eigenaren van extra appartementen/kamers. In de meeste gevallen slapen de eigenaren niet in het appartement wanneer je er verblijft. Je houdt als huurder contact met de verhuurder, wat je verblijf wat persoonlijker maakt. Wij hebben drie ontzettend verschillende appartementen tot onze beschikking gehad en hier zal ik later wat meer over vertellen. Uiteindelijk zouden we in Praag en München in een hostel verblijven en in de andere steden zouden we in een appartement verblijven, een goede balans.

Interrailen is niet alleen de eerste, de beste trein instappen naar het buitenland en dan maar vakantie vieren, het vergt toch nog best wel veel tijd om alles te regelen voordat je gaat. Reisdagen plannen, treinen reserveren, hostels en appartementen boeken en uitzoeken welke treinen het gunstigste zijn om te nemen. We zijn hier dan ook best wel wat avondjes mee bezig geweest, maar het was absoluut de moeite waard om goed voorbereid te zijn.

Ook al denk je goed voorbereid te zijn, zo'n 2 weken voor vertrek slaat de stress toe: heb ik wel een reisverzekering? Een rugzak zou wel handig zijn! O ja, een bikini, nog niet eerder aan gedacht, maar wanneer we gaan zwemmen heb ik die toch echt nodig! Zullen we gezamenlijke douchegel kopen? Dat soort stress dus.. echt hopeloos, maarja ik ben nu eenmaal van het vrouwelijke geslacht en dat betekent maar een ding: hoe goed je je ook voorbereid,  je hebt altijd vakantiestress! 
Dat moment dat je dan eindelijk de trein instapt, je reisgenootjes ziet en bruist van de energie, terwijl je je ouders uitzwaait, voelt goed, heel erg goed zelfs! Tuurlijk ga je zulke personen missen, maar wat weegt dat op tegen drie ontzettend leuke weken die je tegemoet gaat? het scheelt ook dat je met heel goede vriendinnen op pad gaat, dan is alles vol te houden!

Eerst kwam Nijmegen voorbij, daarna stonden we vrij snel in Deventer en toen begon er een langere treinreis richting Berlijn en vanaf daar gingen we direct door naar Praag. Een uurtje of 13 later liepen we door de straten van Praag op zoek naar ons hostel,  het old Prague hostel,  overigens echt een aanrader! Zelf was ik nog nooit in een hostel geweest en ik wist dan ook totaal niet wat ik moest verwachten. We sliepen in een kamer met twee stapelbedden en een eigen badkamer, wat ontzettend prettig was! De medewerkers bij de receptie waren erg aardig en behulpzaam, het ontbijt was prima (een beetje saai, waardoor we er niet iedere dag gebruik van hebben gemaakt) en de keuken was ook fijn in gebruik en gelukkig niet te druk! 

De eerste echte dag in Praag stond in het teken van de stad verkennen, we liepen wat rond, pikten wat leuke anekdotes mee van een Free Tour en belandden tegen lunchtijd in een rustig parkje aan de rand van een rivier met prachtig uitzicht. Beter konden we onze eerste dag niet beginnen! Later besloten we om richting het hostel te gaan en een lekkere salade te maken, zodat we later op de avond nog iets leuks konden doen en in ons geval was dat een pub crawl. Een ontzettend goede manier om veel jongeren met verschillende nationaliteiten te ontmoeten (dit komt vooral doordat er veel toeristen op een pub crawl afgaan). Tijdens de pub crawl zijn we naar 3 pubs/bars geweest en we sloten af in een grote club. Het fijne van een pub crawl is dat je naar leuke uitgaansgelegenheden gebracht wordt, en dat je er zelf niet lang naar hoeft te zoeken. We leerden leuke mensen kennen, kwamen op leuke plekken en waren lekker laat thuis, met andere woorden: de pub crawl in Praag is ons goed bevallen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten