Toen we eenmaal binnen waren vielen we al met onze neus in de boter. Het eerste wat we die middag proefden was een warme chocolademelk met disaronno. Lekker zoet en erg verrassend! Al gauw kwamen we bij de Hellofresh stand uit. We werden enthousiast toegesproken door een van de dames van Hellofresh. We zijn ervoor gezwicht en hebben de hellofresh box besteld. Voor de mensen die niet weten wat de hellofresh box is zal ik het even toelichten. Je kunt jezelf aanmelden voor de hellofresh box, deze box kan bestaan uit de ingrediënten en recepten voor 3 of 5 gezonde maaltijden. In een box met 3 maaltijden zit een vega, vis en vlees recept. In de box met 5 maaltijden zit er nog een vlees en vega recept en maaltijd extra bij. Voor de vegetariërs onder ons is er ook de veggiebox met 3 vegetarische maaltijden. Alle ingrediënten zijn voor je verzameld en bovendien allemaal biologisch. Wil je meer weten over de hellofresh box? Kijk dan op de site: Hellofresh
.jpg)

Het allerleukste concept van die dag vond ik toch wel de bikkels. Bikkels zijn chocoladebolletjes met een smaakaroma, zoals peer, appel, kaneel of hazelnoot. Je stopt een bikkel in je mond, drinkt er thee of koffie bij en er onstaat een smaakexplosie in je mond. Door de hitte van koffie of thee komt er nog meer smaak vrij. Er is alleen 1 regel: niet bijten op je bikkel! Je bikkel lekker laten smelten zorgt voor het lekkerste resultaat. Meer info vindt je op de site: Bikkels.
Er was ook een mogelijkheid om je in te schrijven voor een masterchef workshop. Je mocht dan met z'n tweeën een mystery box opdracht doen. De studio van het masterchef programma was zo goed als nagebouwd, maar helaas konden we niet meer inschrijven, omdat alles al vol zat. We kwamen nog wel langs de stand van love my salad en daar heb ik meegedaan aan de foodblogger contest. Ze waren namelijk op zoek naar iemand die als foodblogger volgend jaar wilde bloggen voor love my salad.
Ondertussen was het al rond zessen dus we besloten iets te gaan eten. Na enige tijd getwijfeld te hebben kozen we ervoor om samen cassavefrieten te halen en later nog een vegaburger. Het was allebei echt heel erg lekker, zeker de cassavefrieten in combinatie met pindasaus en uienchutney.
Na het eten schreven we onszelf in voor de foodie magazine workshop en toen we daar rond half acht aankwamen, kregen we te horen dat we een heerlijk drankje gingen maken. Na een paar instructies mochten we zelf aan de slag gaan met de ingrediënten. Het recept volgt hieronder. Dit was een hele goede afsluiter voor een geweldige dag! Ik ben erg geïnspireerd en vol van enthousiasme terug naar huis gegaan en ik hoop dat ze the taste of christmas volgend jaar opnieuw organiseren en dan ben ik er zeker weer bij!
Recept: Zoet en kruidig kerstdrankje met drambuie
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 40 ml drambuie
- 60 ml verse (troebele) appelsap
- 2 kaneelstokjes
- 4 kruidnagels
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
Bereiding:
Doe de drambuie, appelsap, kaneel en kruidnagels in een steelpannetje. Schil een dun reepje sinaasappelschil en voeg dit toe aan het pannetje. Laat dit ongeveer 5 à 6 min op middelhoogvuur warm worden. Snijd ondertussen de limoen in partjes en snijd het partje in het midden in, zodat hij op de rand van je glas kan pronken als het drankje klaar is. Houd een zeefje boven een cocktailglas en schenk het drankje in het glas. Zet als laatste het partje limoen op de rand van je glas. Ik kan je aanraden om de limoen boven het drankje uit te knijpen als je van een iets frisser drankje houdt. Kijk eens wat een feestelijk drankje, ideaal om je vrienden of familie mee te verrassen tijdens de feestdagen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten