woensdag 19 november 2014

Sinterklaas crumble




















Nadat ik weken niet heb kunnen bloggen door te weinig tijd (lees: ik heb het liefst 180 uur in 1 dag en dan heb ik misschien genoeg tijd), heb ik echt weer zo'n zin om een lekker receptje met jullie te delen en om te bloggen natuurlijk! En wat dachten jullie van een heerlijk toetje in de sfeer van november: koude en donkere dagen, sfeerverlichting en kaarsjes, de houtkachel aan, lekker onder een warm dekentje kruipen, warme chocolademelk met slagroom, sloffen en misschien nog het belangrijkste: Sinterklaas die weer in Nederland is aangekomen! En welke smaken passen er nu beter bij deze herfstachtige omschrijving? Ja inderdaad, appel, peer, speculaaskruiden, kaneel, misschien dan toch wel een dotje slagroom en als laatste voegen we daar een bite en warmte aan toe! Normaal gesproken mag je drie keer raden, maar in dit geval ga ik het alvast verklappen! Het wordt een heerlijke crumble die je door het hele huis kunt ruiken! Voor mij is dat echt herfst: de geur van een zelfgemaakte lekkernij die in de oven staat, en als ik dan mag kiezen zit er ook kaneel in. Ik zal namelijk niet ontkennen dat ik echt gek ben op kaneel en het echt het liefste overal in verwerk. Oke, dat is misschien een beetje overdreven, maar lekker vind ik het wel! Vandaar dat ik een recept heb bedacht om de gure herfstdagen door te komen en sinterklaas te vieren. Het is een heerlijk verwarmend toetje en je kunt van me aannemen dat je huis goddelijk ruikt als je dit in de oven hebt staan! Kortom duik de keuken in en maak er een knus herfstdagje/avondje van!

Sinterklaas-crumble

Ingrediƫnten voor 4 personen:



- 2 appels
- 2 peren
- 50 gram bloem
- 50 gram havermout
- 80 gram margarine
- 100 gram rietsuiker
- snuf zout
- flinke snuf kaneel
- flinke snuf speculaaskruiden
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels (zelfgemaakte vanille) suiker


Bereiding:



Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil en snijd de appels en peren in stukjes. Verdeel over een ovenschaal.
Kneed bloem, boter, suiker, kruiden en havermout tot kruimels en verdeel over het fruit.
Zet de crumble voor ongeveer 25 minuutjes in de oven tot hij goudbruin is.
Klop ondertussen de slagroom met de 2 eetlepels suiker stijf en serveer bij de crumble.

















Waarschijnlijk maak je met dit recept zelfs Sinterklaas jaloers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten